Imbracamintea de ski. Pot sa port salopeta la munte?

Este nevoie de puțin mai mult decât o pereche de schiuri pentru a fi pregatita complet de o noua aventura petrecuta la munte.

Cele mai importante lucruri din echipamentul de ski includ urmatoarele:

Casca de schi a devenit o formă bună de protectie pe pârtie.

Căștile de schi sunt ultra-ușoare și căptușite cu blana și protejează capul de răniri.

Datorită ventilației bune și a opțiunilor optime de reglare, nu mai există niciun motiv pentru a renunța la o protecție eficientă a capului.

Schiorii folosesc protecții pentru spate pentru a minimiza riscul de rănire a coloanei vertebrale după căderi.

Materialele confortabile, din spumă, sunt foarte recomandate atât pentru schiorii amatori, cât și pentru a fi folosite la sărituri în parcul de zăpadă.

Ochelarii de protecție pentru zăpadă sau de fapt niste ochelari disponibili în numeroase variante, cu o mare varietate de lentile.

În funcție de culoare, acestia luminează, îmbunătățesc contrastul sau se întunecă.

În orice caz, ochelarii de ski protejează împotriva curenților de aer, vântului și radiațiilor UV nocive de pe munți.

Cu benzile lor de cauciuc flexibile, ochelarii de zăpadă de la Oakley pot fi purtați confortabil cu sau fără cască.

Ghetele de ski de înaltă calitate stau confortabil pe picior și oferă schiorului un suport optim și un confort maxim în orice situație.

De asemenea, elimină umezeala din interiorul pantofului și sunt desigur impermeabile.

Cizmele de ski alpin diferă prin designul lor de cizmele de ski tip turism.

Buna ajustabilitate a pantofilor interiori detașabili sunt răspândiți inclusiv la cizmele de schi.

Unii oameni le folosesc pe deplin, alții se descurcă complet fără betele de ski.

Dar schiorii nu vor să le rateze în pasajele plate și pe unele trasee de munte ele sunt indispensabile în zăpada adâncă.

Modelele ușoare și stabile cu mânere confortabile și curele de mână sunt disponibile din carbon sau aluminiu.

Unele modele sunt reglabile în lungime, în timp ce altele au o lungime fixă.

Pungile pentru cizme de schi sunt ideale pentru transportul lor pana la cabana.

Nu veți ajunge foarte departe daca nu aveti ceara de schi.

În funcție de cât de importante sunt proprietățile de alunecare perfecte, puteți investi mai mult sau mai puțin timp în îngrijirea și pregătirea suprafețelor de ski.

Există diferite tipuri de ceară pentru temperatura și natura zăpezii, precum și lame de răzuire, perii etc.

Există unelte de schi pentru atelierul de acasă, care sunt disponibile pentru toate opțiunile de setare și ajustări.

Rucsacurile de schi sunt de obicei mai mici, deoarece aveți nevoie doar de spațiu pentru gustări, o sticlă de băut și o schimbare de haine. Cu toate acestea, rucsacurile de schi trebuie să fie cât mai compacte posibil și aproape de corp, astfel încât greutatea să poată fi transportată și rucsacul să nu interfereze cu utilizarea teleschiurilor și a telegondolelor.

Ca parte a echipamentului de iarnă, îmbrăcămintea de ski este baza pentru o zi plăcută pe pârtie. Aceasta include în primul rând o salopeta ski dama sau pantaloni impermeabili și o jachetă calduroasa. Lenjeria merino formează stratul inferior, iar puloverele din lână respirabilă asigură o temperatură plăcută. Mănușile de ski și șosetele sunt foarte importante pentru practicarea sportului in conditii de siguranta.

La temperaturi extrem de scăzute și furtuni de zăpadă, măștile de schi va protejează împotriva degerăturilor neplăcute de pe față.

Echipamentul adecvat pentru ski este esențial. Pe de o parte, este format din ustensile necesare pentru practicarea acestui sport, unde sunt incluse schiurile și cizmele și, eventual, betele ski. Deoarece skiul este un sport cu ritm rapid în condiții speciale, sunt utile și ustensilele de protecție.

Echipamentul complet poate fi destul de scump. Pretul depinde practic de calitate. Deși schiurile ieftine sunt, de exemplu, între 100 și 900 lei, ar trebui să aveti un buget mai mare pentru modelele de calitate superioară.

Situația este similară si in salopetei de ski si a altor accesorii. Tot ce aveți nevoie în ceea ce privește echipamentul de ski este disponibil și într-un centru de închiriere. Cei care merg doar într-o vacanță la ski timp de una sau două săptămâni pe an sunt de obicei si cei care inchiriaza echipamentul, inclusiv salopeta sau casca destinata acestui sport.