Haine de iarna pentru munte. Echipamente pentru orice buget

Indiferent dacă schiați sau faceți snowboard, îmbrăcămintea de iarnă oferă protecție împotriva zăpezii și umezelii și confort plăcut.

Îmbrăcămintea pentru schi sau îmbrăcămintea de snowboard constă de obicei din mai multe straturi izolante bazate pe așa-numitul principiu de ceapă.

Aceasta înseamnă că, la fel ca o ceapă, care constă din mai multe straturi, diferite straturi de îmbrăcăminte sunt purtate una peste alta pentru a proteja pasionații de sporturi de iarnă de frig și zăpadă.

Straturile inferioare sunt utilizate ca strat de bază pentru încălzirea picioarelor și a corpului superior, iar straturile exterioare protejează împotriva vântului și umezelii.

În funcție de temperatură, stratul mediu de îmbrăcăminte este responsabil pentru o izolare perfectă. Cu acest al doilea strat, schiorii și snowboarderii se pot adapta foarte bine la condițiile meteorologice respective.

Dacă se încălzește prea mult în timpul zilei, stratul de mijloc poate fi scos și depozitat în rucsacul de schi. Îmbrăcămintea optimă de iarnă într-un sistem multi-strat arata cam asa:

 • Primul strat – lenjeria de corp funcțională din fibră sintetică garantează căldură plăcută, un bun transport al umidității și o mare libertate de mișcare. Împreună cu șosetele de schi sau șosetele de snowboard, formează stratul inferior de îmbrăcăminte sau stratul de bază.
 • Al doilea strat – Stratul de mijloc asigură o izolare suplimentară cu pulovere din lână, hanorace cu mâneci lungi din lână merinos. De aceea, lâna, fibrele sintetice și lâna merino sunt potrivite în mod deosebit ca al doilea strat. Tipurile de lână elastică, cum ar fi Polartec Power Stretch sau Polartec Power Grid, oferă un raport foarte bun între puterea termică ridicată și greutatea redusă.
 • Jachete de iarnă – Ca strat exterior, orice formă de jachetă de iarnă, precum jacheta de schi, de snowboard , jacheta Primaloft sau geaca de puf ofera protecție împotriva intemperiilor. Membranele respirabile precum Gore-Tex și materialele impermeabile și rezistente la vânt păstrează pasionații sporturilor de iarnă in siguranta.
 • Caracteristicile speciale, cum ar fi un aparat de protecție împotriva zăpezii integrat, glugă căptușită și buzunarele calde reprezinta optiuni ce sunt plăcute, confortabile și practice.
 • Fermoarele sigilate și orificiile de ventilație fac jacheta de iarnă foarte versatilă. Paltoanele lungi de iarnă sunt, de asemenea, ideale pentru îmbrăcămintea office de iarnă .
 • Pantaloni de iarnă – oferă nu numai izolație, ci oferă și o protecție excelentă împotriva umezelii, zăpezii, gheții și vântului.
 • Armăturile speciale ii fac sa fie foarte durabili. Cu întăriri integrate la capetele piciorului, acestia sunt de asemenea potriviti pentru zăpadă adâncă, tururi de schi și alte asemenea aventuri. Cu bretele integrate, pantalonii de iarnă sunt optiuni must have.
 • Încălțăminte de iarnă și ghete de schi – În funcție de sport, sunt folosiți diferiții pantofi de iarnă, cizme de snowboard și cizme de schi.
 • Mănuși și pălării – căciulile calduroase și mănușile impermeabile pentru schi și snowboard păstrează degetele, mâinile și partea superioara a capului ferite de ger.
 • Mănușile de schi sunt adesea foarte bine izolate și pot fi folosite și la temperaturi extreme.
 • Mănușile de iarnă pentru uz zilnic din lână sau lână merino, pe de altă parte, sunt izolate mai subțire și nu trebuie protejate la fel de mult de umezeală și vânt.
 • Ochelari de soare și ochelari de schi – Pentru schiori și snowboarderi profesionisti, aceste accesorii fac parte din echipamentul pentru sporturile de iarnă.
 • Ochelarii impotriva razelor UV te protejează nu numai împotriva curenților neplăcuti ai vantului, ci și împotriva radiațiilor dăunătoare ale soarelui. Lentilele special colorate și polarizate asigură, de asemenea, o claritate mai mare în condiții de iluminare slabe.